Wanneer sportmassage?

Of u nu sporter of geen sporter bent, u kunt altijd terecht bij Eagle (Sport)massage.

Of u nu veel of weinig sport; het is gunstig om de spieren soepel te maken en te houden om zo spierpijn en de kans op blessures tegen te gaan. Dus niet alleen naar een sportmasseur gaan als er al problemen zijn, maar preventief te werk gaan, hetgeen ook de prestatie ten goede komt. Maar mochten er onverhoopt al problemen zijn dan geeft de gediplomeerde sportmasseur deskundige hulp.

Ook als u door werkdruk en oververmoeidheid spierproblemen krijgt staat de sportmasseur voor u klaar. Dus als u last heeft van rug, armen, benen e.d., laat u dan eens masseren en u merkt dat het weer soepeler gaat en de conditie van de spieren weer verbetert.

Door trainingen en het leveren van sportieve prestaties kan het lichaam schade oplopen. Spieren spannen zich tijdens het leveren van prestaties aan, ze leveren kort- of langdurig kracht en ze zijn onderhevig aan rek. Het band- en peesapparaat geleidt bewegingen en vangt krachten op.

Over het algemeen wordt sportmassage toegepast ter voorkoming van (sport)blessures die kunnen ontstaan door duurbelasting van (on)getrainde spieren. Dus voor zowel de gevorderde sporter als voor de ongetrainde beginner kan sportmassage blessure-leed verzachten of zelfs voorkomen.


Wat is sportmassage?

Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van diens sportbeoefening weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Massage geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling. Het geeft stimulering van de spieractie en afdrijving van vocht. Door ontspanning of juist activering van de spier wordt de spierspanning beïnvloed. Verder kunnen verhardingen in de spieren worden bestreden.

Massage heeft een positieve invloed op het welbevinden door een kortere hersteltijd, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering en verbetering van de mentale stemming.

Sportmassage kan op vier momenten toegepast worden:
  • Eën of enkele dagen na een training of wedstrijd;
  • Voorafgaand aan een sportieve activiteit, waarbij deze onderdeel is van de warming-up;
  • Tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi of estafette;
  • Direct, als onderdeel van de cooling-down, of binnen enkele uren na een sportieve activiteit.
Preventief speelt de sportmassage ook een belangrijke rol. De sportmasseur adviseert over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne. Daarnaast is de sportmasseur geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages. Zo voorkomt u dat er nieuwe blessures ontstaan of oude weer opspelen. Ook verleent de sportmasseur hulp bij (sport)ongevallen. Na een blessure adviseert de sportmasseur u over herstelbevorderde maatregelen. Voor klachten die thuis ontstaan kunt u eveneens bij een sportmasseur terecht.


Wat kost sportmassage?

Het eerste consult (onderzoek) kost € 34,00 en duurt ± 40 minuten.

De volgende behandelingen kosten € 29,00 en duren ± 30 minuten.Cadeau-bonnen

Wij hebben cadeau-bonnen vanaf € 34,00 en
Sportmassagekaarten 5 keer voor € 140,00.


Wie is de sportmasseur?

De sportmassage wordt gegeven door Yolanda van Putten.
Zij is sinds 2001 werkzaam als sportmasseur.


Waar vindt de sportmassage plaats?

De behandelingen vinden op afspraak plaats op het volgende adres:

Eagle (Sport)massage

Fysiotherapie Haarlem-Noord
Marsmanplein 116
2025 DV Haarlem


Wilt u een afspraak maken?

Voor een afspraak of meer informatie kunt u met ons contact opnemen via:

Telefoonnummer: 023 - 537 67 74

E-mail: yolanda@eaglesportmassage.nl